Over mij

(For an English version click here)

Tijdens mijn werk als landschapsarchitect voor grote bedrijven in Engeland en Ierland, ontdekte ik dat ik vooral enthousiast word van de interactieve kant van ontwerpen. Dat ik een behoefte mag vertalen in een persoonlijk ontwerp waar mensen nog jarenlang plezier aan beleven, vind ik geweldig. 

In 2009 trof de financiële crisis in Engeland ook mij. Noodgedwongen verruilde ik mijn hectische leven in Londen voor een periode van zelfreflectie. Het bleek een geluk bij een ongeluk te zijn. Ik besefte me dat ik het grootste deel van mijn dagen achter computerschermen doorbracht, werkend met cijfers en leiding gevend aan anderen. Het persoonlijke contact stond niet meer centraal en nog belangrijker; ik maakte niets meer echt zelf. Terwijl ik ooit een creatief beroep had gekozen om dingen te kunnen maken, tastbare dingen.

Ik had altijd genoten van het werken met hout en besloot de sprong in het diepe te wagen. Ik liet mij omscholen tot timmerman en startte mijn eigen bedrijf. Sindsdien bouw ik meubels op maat, wat mij in staat stelt met mijn handen te werken en nauw samen te werken met de klant. Ik maak niets meer voor klanten, ik maak iets met ze.


Wat

Ik verwerk gerecyclede materialen in mijn meubels, ik wil duurzame materialen graag een tweede kans geven. Door het oudere hout te combineren met nieuwe strakke materialen en een stoer kleuraccent hier en daar probeer ik tot een vernieuwend en eigentijds eindresultaat te komen. Dit alles uiteraard met als uitgangspunt een uniek meubel, vormgegeven naar uw unieke individuele wensen.

Hoe

  • Ik kom vrijblijvend langs voor een eerste overleg over uw vraag/ wens.
  • Ik overhandig u voorstellen en schetsen, ter overleg en goedkeuring.
  • Vervolgens geef ik u gratis een offerte met, mits van toepassing, extra opties/ uitbreidingen van het ontwerp en de bijbehorende kosten.
  • In de volgende fase blijft u betrokken bij het proces van het maken, tot het meubel volledig af is, bij u thuis staat en u er tevreden mee bent.


Waar

Cupido's pijl heeft mij doen belanden in Nijmegen waar ik nu voornamelijk gevestigd ben. Ik werk met veel plezier in werkplaats 'de Smeltkroes', een ware culturele hotspot in de oude Honig fabriek in Nijmegen. Wanneer er vraag naar werk is neem ik ook opdrachten aan in Zuid Oost Engeland, waar ik mijn tweede werkplaats heb, ik reis graag tussen de twee omgevingen heen- en weer.

Afhankelijk van de opdracht, zal ik het grootste gedeelte van uw meubel in mijn werkplaats bouwen (waar u overigens altijd welkom bent om de voortgang te komen bekijken) maar vaak speelt het laatste hoofdstuk van het maakproces zich af bij de klant thuis, waar het meubel zijn uiteindelijke vorm en plek krijgt. 

Using Format